مقالات

تاریخچه پیدایش و ساخت روغن خراطین

تاریخچه پیدایش و ساخت روغن خراطین

روغن های سنتی مثل روغن خراطین نیز که ریشه در علوم کهن و قدیمی دارند نیز دارای تاریخچه های پر پیچ و خمی در پیدایش، ساخت دارند.

ما در این مطلب سعی خواهیم کرد که توضیحاتی گردآوری شده از منابع گوناگون را به صورت عمومی منتشر کنیم. قطعا با مطالعه این قسمت میتوانید به قدرت و تاثیر گذاری این روغن که سالیان دراز مورد استفاده پیشینیان بوده است پی ببرید. قبلا درباره تشخیص روغن خراطین کیفیت بالا از کیفیت های پایین توضیحاتی درج شده است که پیشنهاد میشود مطالعه کنید.

زمان کشف و شناخت کرم خاکی:

اولین زمان پیداش این محصول را باید ربط داد به زمان کشف کرم خاکی، تاریخچه شناخت کرم خاکی نیز به سالها قبل از دوران میلاد و مربوط به روم باستان است. شخصی به نام مارکوس کاتو توانست از کمپوست این کرم ها را پرورش دهد و در آن زمان ملکه های مصر با توجه به خاصیت های مهم کرم های خاکی نیز قوانینی را برای حفاظت از آنها وضع کرده بودند. جالب است که ارسطو در نوشته های خود از این کرم خاکی به عنوان اندام گوارشی زمین نام برده است. از کرم های خاکی نیز در استفاده های دارویی کشور چین را باید از پیشگامان شناخت خواص آن دانست چراکه در حدود 2300 سال قبل توانستند از این کرم در بیس های داروهای سنتی خود استفاده کنند.

این کرم را در چین باستان به اسم دیلانگ میشناختند و از آن در طب سنتی خود به عنوان داروهای مختلفی مانند بیهوشی، دفع مسمومیت، درمان فشار خون، درمان ورم مفاصل، تب باد سرخ و… استفاده میکرده اند. لیکن باید چارلز داروین را تنها دانشمندی دانست که در حدود 35 سال به تحقیق و مطالعه در مورد کرم های خاکی پرداخته است. با توجه به توضیحات مختصر درج شده باید گفت که این کرم نیز در سرتاسر دنیا در طب سنتی شناخته شده و از آن استفاده میشده است.

تاریخچه کرم خاکی در ایران:

دانشمندان کهن ایرانی نیز در استفاده کرم خراطین از دیگر کشورهای جهان عقب نمانده و از خواص آن آگاه بوده و از آن به وفور استفاده میکرده اند. کرم خاکی نیز در طب سنتی ایران به کرم خراطین معروف بوده که کاربردهای زیادی را در بین ایرانیان داشته است. از جمله آن میتوان به تهیه روغن خراطین از این کرم اشاره کرد. جالب است بدانید یکی از پزشکان معروف ایرانی به نام حکیم بوعلی سینا از کرم خاکی در ساخت و تهیه انواع داروهای سنتی استفاده کرده است. نام روغن خراطین که امروزه استفاده میشود ریشه در طب کهن ایران دارد، در آن زمان روغن کرم خاکی به روغن خراطین شهرت داشته است که برای حجیم کردن اندام های مختلف بدن به کار برده میشده است، ظاهرا دیگر جهانیان در این زمینه چندان از خواص آن اطلاع نداشته اند چراکه ایرانیان بیشترین استفاده را در زمینه حجم دادن به اعضای بدن از روغن این کرم می برده اند. شرکت های تولید کننده مواد آرایشی و بهداشتی نیز امروزه به وفور در محصولات متنوع خود از روغن کرم خاکی استفاده میکنند. بر طبق اظهر نظر برخی منابع حکیم بو علی سینا برای درست کردن روغن خراطین از مخلوط روغن کنجد یا زیتون کمک میگرفته است که با اینکار درصد مواد اولیه خود کرم خاکی را کاهش میداده است. دلیل به کار بردن این روش شاید کمک گرفتن از خواص دیگر روغن ها بوده و یا شاید کاهش تاثیر روغن کرم خاکی برای برخی از بیماری ها.

روغن خراطین بعد از انقلاب صنعتی:

بعد از انقلاب صنعتی نیز استفاده از روغن کرم خاکی نیز افزایش پیدا کرد و در اکثر مواد آرایشی و داروها به کار برده شد. نخستین تحقیقات علمی و آزمایشگاهی نیز در سال 1985 میلادی توسط شرکت داو صورت گرفت و دو سال بعد از آن برای نخستین بار کرم خراطین به نام کرم A SKIN در جهان مشهور شد. پس از شناخت و تجزیه آزمایشگاهی کرم خاکی نیز شرکتهای بزرگ از روغن آن به دلیل داشتن مواد پروتویینی نظیر امگا3 ,امگا6 , امگا9 در کرمهای نرم کننده,جوان کننده پوست و حجیم کننده به کار بردند که طرفداران زیادی را در سرتاسر جهان پیدا کرد.

یک نکته که جالب است بدانید، از خواص مهم کرم خاکی زنده این است که اگر کرم زنده آن را از وسط 2 نصف کنید، به سرعت میتواند اندام از دست رفته خود را باز سازی کند بدین ترتیب خاصیت ترمیم کنندگی آن بسیار چشمگیر است و علاوه بر مواد آرایشی در انواع داروها از آن استفاده میگردد.

گسترش پرورش کرم خاکی

اگر تا به اینجای مطالب درج شده را مطالعه کرده باشید قطعا از خواص منحصر به فرد کرم خاکی متوجه شده اید. کاربرد بالای روغن این کرم و همچنین روغن خراطین باعث شده است که خیلی از شرکت های تولید کننده مواد آرایشی و یا عطاری ها نیز خود دست به پرورش و تکثیر این موجودات زنده بزنند. شاید در وحله اول کمی پرورش آنها مشکل باشد، اما با ایجاد محیط آزمایشگاهی کوچک حتی در گوشه ای از منزل خود میتوان اقدام به پرورش این کرم های دوست داشتنی کرد.

امروزه این کرم در تمام مناطق دنیا تولید شده و در صنعت آرایشی و پزشکی نیز استفاده میگردد. ایران نیز از جمله کشورهایی است که افراد توانسته اند به صورت شرکتی و یا خصوصی اقدام به تولید و پرورش کرم خراطین کرده و حتی اقدام به صادرات آن کنند.

روش پرورش کرم خاکی نیز اصول و مراحل خاص خود را دارد که چنانچه اگر میخواهید فقط برای یکی دوبار از روغن های آن استفاده کنید پیشنهاد میکنیم به خرید روغن آماده آن اکتفا کنید. اما اگر شرکت های تولیدی مواد آرایشی و پزشکی دارید قطعا ایجاد محیط آزمایشگاهی و پرورش آن میتواند برای شما به صرفه تر باشد.

یک روغن خراطین طبیعی و 100 درصد خالص نیز روغنی است که در آن از روغن های گیاهی دیگر نظیر روغن کنجد و… استفاده نشده باشد یا درصد استفاده از آن بسیار پایین باشد. اگر نیاز به تهیه این محصول دارید پیشنهاد میکنیم به جای خرید محصولات خارجی یا قاچاق از محصولات داخلی با کیفیت استفاده کنید که تاثیرگذاری آن را افراد مختلف مشاهده کرده اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *